La subluxacio Quiropractica Living Room Sabadell
Ariadna Planas

Ariadna Planas

La Subluxació que tenim tots en comú

Sabies que hi ha una Subluxació Vertebral que és la més habitual de totes?

Les Subluxacions Vertebrals són interferències en la connexió del cervell amb el cos, que redueixen la nostra capacitat de funcionar al màxim potencial. I els factors que poden causar una Subluxació són els següents:

  • L’Estrès Físic – males postures, moviments repetitius, caigudes, etc.
  • L’Estrès Químic – el sucre, la cafeïna, els conservants, etc.
  • L’Estrès Emocional – les preocupacions laborals, familiars, econòmiques, etc.

 

Com pots estar pensant, totes les persones segur tenim combinacions diferents d’estressos. Així que com pot ser que tots coincidim amb la mateixa Subluxació?

Doncs perquè hi ha un fet, un de molt important, que és comú a tots nosaltres i que pot haver suposat un gran impacte en el nostre cos tant a nivell físic, químic com emocional, encara que hagin passat molts anys d’aquest fet.

 Ja saps a què em refereixo? 

Totes les persones que habiten el nostre planeta i tots els animals el tenim en comú. I ens hem de remuntar a l’inici de la nostra vida. El moment del part, el moment en el qual vam néixer, després d’haver estat nou mesos en un espai meravellós, però que cada vegada es feia més estret, ens encaminàvem per un tobogan on estem encara més apretats que és la porta a un món totalment desconegut amb més llum, més soroll i més fred del que havíem conegut fins llavors. 

I no m’entenguis malament: no parlo especialment de parts traumàtics, ràpids, cesàries o on es va haver de fer servir instrumentació. El fet que sigui un canvi TAN gran pel nadó és comú a tots els parts. Fixa’t en dues coses: el nostre entorn passa de ser una piscina que ens protegeix, a haver de respirar aire pur; o els nutrients que ens arribaven pel cordó umbilical ara els hem de succionar i digerir: la llet materna. Això són grans canvis que fins aquell moment no havíem experimentat. I tots es produeixen en el mateix lapse de temps. 

Aquest moment, el moment del nostre naixement, suposa molt d’estrès per als nadons que érem perquè aquests grans canvis es donen mentre el sistema encarregat de processar i donar resposta a aquests canvis (el Sistema Nerviós) encara és immadur i poc desenvolupat. Però per què us parlo d’un fet de fa molt de temps? 

Perquè aquest fet és prou important per a haver-nos creat una (o més d’una) primera Subluxació, que des del primer moment de la nostra vida pot estar disminuint la capacitat del nostre cos de funcionar al màxim potencial. I si a més sumem els factors encara més estressants dels parts complicats o les múltiples caigudes i cops quan començàvem a caminar tenim el còctel perfecte que desencadena en problemes de Salut molt variats que en parlem un altre dia! 

I tu, com tens la teva Columna Vertebral?

Comença ara la teva nova vida amb l’Estudi Inicial

COMPARTEIX AQUEST POST